Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας στα Καλάβρυτα

Τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στα Καλάβρυτα μας έστειλαν οι εκλεκτές φίλες από την Ένωση Γυναικών Γλυφάδας 'Εμείς' δια της προέδρου της Ένωσης κ. Λένας Μαυρακάκη. Τις ευχαριστουμε θερμά, κρατώντας την υπόσχεσή τους οτι θα επισκεφθούν και πάλι τα μέρη μας

γράφει η κ. Λένα Μαυρακάκη
Η "Ένωση Γυναικών Γλυφάδας 'Εμείς'" πραγματοποίησε εκδρομή στα Καλάβρυτα στις 12 Οκτωβρίου 2014. Το οδοιπορικό της εκδρομής ήταν γεμάτο από ιστορία και μαγευτικές εικόνες του τόπου ( Μονή μεγάλου Σπηλαίου, Μονή Αγ. Λαύρας, Πόλη Καλαβρύτων, Οδοντωτός) και τα μέλη-φίλοι έμειναν κατενθουσιασμένα με την τέλεια οργάνωση της Ένωσης αλλά και από την υποδοχή του φιλόξενου κόσμου των Καλαβρύτων.

Στο χωριό Σκεπαστό, το οποίο επισκεφθήκαμε για φαγητό, μας 
υποδέχτηκε η τομεάρχης Πολιτισμού κ. Έφη Παπαπαναγιώτου και μας προσέφερε δώρα με βιβλία, οδηγούς και φωτογραφίες από όλα τα Καλάβρυτα. Η τομεάρχης είναι μία πολύ όμορφη και νέα γυναίκα , η οποία ασχολείται με τον πολιτισμό από μικρή ηλικία και εξελέγη για πρώτη φορά στις πρόσφατες εκλογές. Η κ. Παπαναγιώτου μας μίλησε για την όμορφη πόλη τους, για τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα, για τον αγώνα που έκανε για να δημιουργηθεί γραφείο κοινωνικής ασφάλισης εφ όσον οι κάτοικοι ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Διακοφτό για να γράφουν τα φάρμακά τους, μας πληροφόρησε επίσης για τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, για την παιδεία, την ανάπτυξη της πρωτεύουσας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες των γύρω χωριών, κυρίως το χειμώνα, για να έχουν τα απλά και αυτονόητα της διαβίωσης .


Έτσι διαπιστώσαμε ότι σύγκριση με την ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα 
δεν υπάρχει , όμως τι είναι το καλύτερο .....να ξυπνάς το πρωί μέσα σε ένα τοπίο με καθαρό αέρα , να τρως το γευστικό γαλακτομπούρικο και το καπληκτικό μέλι , τα ψητά ντόπια κρεατικά , τα μαγειρευτά με την υπέροχη ντόπια φέτα , το φρέσκο ξεροψημένο χωριάτικο ψωμί ;

Αναχωρήσαμε για επιστροφή με την ελπίδα ότι θα ξαναεπισκεφθούμε και άλλα χωριά των Καλαβρύτων σε μία επόμενη εκδρομή μας .

Για την "Ένωση Γυναικών Γλυφάδας 'Εμείς'"
Η Πρόεδρος
Λένα Μαυρακάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου