Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Εντυπωσιακές Φωτογραφίες από το καρναβάλι στη Δάφνη Καλαβρύτων




Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή πλήθους Δαφναίων, επισκεπτών και κατοίκων των γύρω χωριών, πραγματοποιήθηκε και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή της Αποκριάς το ονομαστό, πλέον, Δαφνιώτικο (Στρεζοβινό) Καρναβάλι, που διοργανώθηκε, από την Αντιδημαρχία της Δ.Ε. Παΐων, την κοινότητα Δάφνης, το Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας – Πειραιά, το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Δάφνης (ΝΑΟΔ) και είχε την αμέριστη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων.

Οι Δαφναίοι και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, που συμμετείχαν στα συγκροτήματα (γκρουπ) του Καρναβαλιού, με πολύ δουλειά, κέφι και πάθος και με χαρακτηριστική ευρηματικότητα, διαμόρφωσαν τα γκρουπ του καρναβαλιού, έτσι ώστε και να σατυρίζουν την πολιτική επικαιρότητα (το άρμα με τη συγκαυμένη ΤΡΟΪΚΑ) και να αναφέρονται στις πατροπαράδοτες ασχολίες των Δαφναίων (το άρμα με τους χωριάτες) και να έχουν τον ενθουσιασμό, τη χρήση και τα χορευτικά λικνίσματα των νέων και των μικρών παιδιών της Δάφνης (το άρμα με τις χαβανέζες και τα παιδιά με το γαϊτανάκι). Επίσης, προσφέρθηκαν στους θεατές σουβλάκια, φέτα από το Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και άφθονο κρασί.

Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσαν επίσης και τα δημοτικά τραγούδια που τραγουδούσε μια ομάδα (“ζυγιά”) Δαφναίων, με τη συνοδεία κλαρίνου και ταβλιού, και τα οποία, ξεσήκωσαν τους θεατές που άρχισαν να χορεύουν παρά τη δυνατή βροχή που, εν τω μεταξύ, είχε αρχίσει.

Μαζί, με το πλήθος των Δαφναίων και των επισκεπτών, το ονομαστό αυτό Δαφνιώτικο Καρναβάλι, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμος Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι, Παΐων Παναγιώτης Λάππας (που είχε και το συντονισμό του καρναβαλιού), Κλειτορίας Βασίλης Καρράς και Αροανίας, Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Αττικής, Καλαβρυτινός από τα Τριπόταμα Αλέκος Σταυρούλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ροδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δαφναίοι, Ανδρέας Παϊκόπουλος και Γιώργος Παναγόπουλος, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων Δάφνης, Σκοτάνης, Πάου, Νασίων, Πεύκου, Χόβολης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας – Πειραιά Άγγελος Καυγάς, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΔ Θεόδωρος Κόλλιας και πολλοί άλλοι.

Όλοι οι ανωτέρω επίσημοι, έδωσαν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες και συμμετείχαν στο ξέφρενο γλέντι, που ακολούθησε. Χαρακτηριστική και άξια συγχαρητηρίων, ήταν και η παρουσίαση του καρναβαλιού από το γνωστό Δαφναίο παρουσιαστή (speaker) Κώστα Σαϊτάνη, που με τον πρόσχαρο, γελαστό, ευρηματικό και χαρακτηριστικό, τρόπο που το παρουσίασε, ξεπέρασε ακόμη και… τον αείμνηστο Άλκη Στέα.

Την ξέφρενη ημέρα έκλεισε το πάρτι του ΝΑΟΔ στο "Κατώι" της Δάφνης
Και του χρόνου!!!!!!!

φωτογραφίες:Βάσω Μαλλή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου