Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Βράχος - κομήτης καταπλάκωσε αυτοκίνητο στα Καλάβρυτα


Ο τεράστιος βράχος έσκασε πάνω στη μηχανή του αυτοκινήτου. "Δεν είχα έναν άγιο αλλά στρατιές αγίων, σώθηκα από θαύμα" λέει αποκλειστικά στο Νewsit o σοκαρισμένοςοδηγός. Στην περιοχή των Καλαβρύτων υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα που συνετέλεσαν στη διάβρωση του εδάφους με αποτέλεσμα να αποκοληθεί ογκόλιθος.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στις 7.30 το απόγευμα στον επαρχιακό δρόμο Καλαβρύτων - Διακοπτού, ένα χιλιόμετρο έξω από τα Καλάβρυτα.

Ο 30χρονος Σπύρος Ρεββεζίκας οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα καθώς στο σημείο εκείνο του δρόμου δεν υπήρχε καλός φωτισμός. Ξαφνικά βλέπει να σκάει ένας βράχος, σε μέγεθος μπάλας μπάσκετ στο προπορευόμενο όχημα. Δευτερόλεπτα μετά ένας μεγάλος βράχος, μεγέθους 2 επί 2 μέτρων καταπλάκωσε με δύναμη το μπροστινό μέρος του δικού του αυτοκινήτου. Μάλιστα το πίσω μέρος του οχήματος σηκώθηκε "σούζα" λόγω τους βάρους του ογκόλιθου.


Αμέσως άνοιξαν οι αερόσακοι του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός του αυτοκινήτου στο πρόσωπο.



Αμέσως μετά το περιστατικό κλήθηκε στο σημείο της κατολίσθησης η αστυνομία όπου διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν προστατευτικά πλέγματα στην περιοχή παρά το γεγονός πως τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν έντονα καιρικά φαινομενα και ισχυρές βροχοπτώσεις που προφανώς επηρρέασαν τη διάβρωση του εδάφους.



Ο τραυματισμένος οδηγός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων όπου τον επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος της περιοχής.

"Δεν είχα έναν άγιο, είχα στρατιές αγίων, ζω από θαύμα" λέει στο Newsit o κύριος Σπύρος Ρεββεζίκας ο οποίος περιγράφει λεπτό προς λεπτό τον εφιάλτη που έζησε.



Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως ο άνθρωπος παλεύει να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρεία η οποία δεν του αναγνωρίζει πως η κατολίσθηση προήλθε από καιρικά φαινόμενα.

Από την κατολίσθηση επιβίωσε από την αθάνατη γραφειοκρατεία θα καταφέρει να γλυτώσει;


Πηγή :http://www.newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου