Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: 49χρονος εξαπατούσε πολίτες υποδυόμενος τον δικηγόρο

Πάτρα: 49χρονος εξαπατούσε πολίτες υποδυόμενος τον δικηγόρο


Σε τουλάχιστον 13 περιπτώσεις απάτης εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, 49χρονος που συνελήφθη στην Πάτρα.

Στην τελευταία από αυτές, την περασμένη Παρασκευή, αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες την ώρα που παραλάμβανε από 42χρονη, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, 250 ευρώ από τα συνολικά 700 που της ζήτησε για υποτιθέμενες πληρωμές παραβόλων για δικαστική της υπόθεση, προσκομίζοντάς της πλαστά τραπεζογραμμάτια.

Οπως προέκυψε, ο δράστης πριν από δύο χρόνια ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, αλλά του είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με απόφαση του συλλόγου. Εκτοτε συνέχισε να διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Πάτρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφραγίδες και ιδιόχειρες αποδείξεις τραπεζογραμματίων.

Διαπιστώθηκε ότι από το 2007, με πρόσχημα την παροχή νομικών υπηρεσιών ή την άμεση ανάγκη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δικών του προσώπων ή άλλες οικονομικές δυσχέρειες, ο 49χρονος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Με στόχο να γίνει πιο πειστικός, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα υπηρεσιών και τραπεζικών υποκαταστημάτων, τα οποία μάλιστα επικύρωνε με τις σφραγίδες που διέθετε, για να παραπλανήσει τα θύματά του, εμφανίζοντάς τα ως ακριβή αντίγραφα των γνησίων και στη συνέχεια τους τα παρέδιδε ή τα παρακρατούσε στο γραφείο του και τους τα επιδείκνυε.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί άλλες 12 απάτες που φέρεται να διέπραξε, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, για αντιποίηση Αρχής, πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Πηγή :http://www.tovima.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου