Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Σύλληψη για κατοχή κροτίδων στην Κλειτορία (Μαζέϊκα) Αχαΐας

Συνελήφθη την Τετάρτη (17/04/2013) το μεσημέρι, στην Κλειτορία της Αχαϊας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ένας άνδρας, ηλικίας 30 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στο αυτοκίνητο του 30χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικό χώρο για τα εμπορεύματα περιπτέρου που λειτουργεί, βρήκαν και κατέσχεσαν 1.750 κροτίδες και 11.940 παιδικά αθύρματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

- Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

- Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

- Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

- Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

- Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

- Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.


Πηγή: patrastimes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου