Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Δάφνη: Πανηγυρικός εορτασμός στον προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο

Με μεγαλοπρέπεια  γιόρτασε και φέτος η Δάφνη τον προστάτη άγιό της. Πλήθος κόσμου κατέφθασε από την παραμονή το απόγευμα στον αρχιερατικό εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους, που τελέστηκε παρουσία και του δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, του αντιδημάρχου Παϊων κ. Παναγιώτη Λάππα και του δημοτικού συμβούλου Παϊων κ. Γεώργιου Σπηλιόπουλου.
Ανήμερα της γιορτής οι καμπάνες ήχησαν στις 07:30 το πρωί και οι πιστοί γέμισαν τον ναό του θαυματουργού Αγίου. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο ιερέας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος από τον Μητροπολιτικό ναό Καλαβρύτων, ο διάκονος Χρήστος Μπίρμπας καθώς και άλλοι ιερείς από τα γύρω χωριά.
Η περιφορά της εικόνας γύρω από το ναό με τις καμπάνες να χτυπούν και το βοριά του Φλεβάρη να σκορίζει τον ήχο μέχρι απέναντι το Χελμό γέμισε ρίγη συγκίνησης τους παρευρισκόμενους.
Στο τέλος όλοι γεύτηκαν γλυκά από τις νοικοκυρές της ενορίας, άρτους αλλά και ποτά και τσίπουρο για να ζεστάνουν την ημέρα. Τηρώντας το έθιμο ένας βοσκός έβαλε στον Άγιο ένα ζωντανό αρνάκι, που όποιος το κερδίζει έχει τύχη στο σπίτι του.
Και του χρόνου!!
πηγή: kalavrytanet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου