Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Εκοιμήθη ο π. Μάριος Πανουτσόπουλος -Πένθος στην ενορία του Αγ. Κωνσταντίνου στην Αρόη

Συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του ιερέως Μάριου Πανουτσόπουλου, εφημέριου του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης Πατρών, σε ηλικία 70 ετών.
Ο εκλιπών είχε συνολικά υπηρετήσει την ιεροσύνη για 40 χρόνια και υπήρξε ένας πολύ καλός και ευγενής άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός στην ενορία του στην Αρόη.
Μιλώντας στο thebest.gr ο συνεφήμεριος του στο ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης, π. Παναγιώτης Ταρσινός, υπεύθυνος του Φιλοπτώχου ταμείου της Μητροπόλεως Πατρών, είναι μία σημαντική απώλεια για την ενορία της Αρόης και την Πάτρα. Ο εκλιπών έχει αφήσει τις αγαθότερες αναμνήσεις και όλο το τελευταίο διάστημα των σχεδόν 4 ετών που ήταν άρρωστος και πλέον αδυνατούσε να εκτελέσει τα λειτουργικά του καθήκοντα, όλοι στην ενορία ρωτούσαν με ενδιαφέρον, ανησυχούσαν και προσεύχονταν γι’ αυτόν.
Ο ιερέας Μάριος Πανουτσόπουλος καταγόταν από το Πεύκο Καλαβρύτων και τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ιεροσύνης του, είχε υπηρετήσει στο Βασιλικό Ερυμάνθου. Στο νεκροταφείο Βασιλικού μάλιστα θα γίνει η ταφή του. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια διατέλεσε ιερεύς στην πολυπληθή ενορία του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης ενώ παράλληλα ήταν και καθηγητής θεολόγος στην μέση εκπαίδευση. Ο εκλιπών είχε μεγάλη αγάπη για τα νέα παιδιά, τα οποία και συμβούλευε.
«Ήταν ένας ευγενής και απλός άνθρωπος, ειρηνικός, γεμάτος καλοσύνη που του άρεσε να βλέπει τον συνάνθρωπο του να γελάει, να είναι χαρούμενος, απολάμβανε το γέλιο και τη χαρά. Ήταν πάντα συνεπής στα καθήκοντα του και οι πάντες είχαμε κάτι καλό να σκεφτούμε γι’ αυτόν. Μάλιστα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος του είχε δώσει και τον βαθμό της ιεροσύνης, του Πρωτοπρεσβύτερου.
Δυστυχώς λόγω των προβλημάτων υγείας του τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε πια να λειτουργεί και να έρχεται στο ναό. Είχε έρθει απ’ όσο θυμάμαι μία φορά στον εσπερινό αλλά έκτοτε δεν τα ξανακατάφερε. Έχει τρία παιδιά και η μία του κόρη εργάζεται στο Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”. Ως καθηγητής θεολόγος είχε διδάξει σε σχολείο στα Τριπόταμα αλλά και στην Πάτρα. Είναι μία σημαντική απώλεια», ανέφερε συγκινημένος στο thebest.gr ο π. Παναγιώτης Ταρσινός, ο οποίος συνυπηρέτησε επί 28 χρόνια με τον π. Μάριο Πανουτσόπουλο στο ναό της Αρόης.
Ως ένα πολύ καλό ιερέα, απλό και με αγάπη και στήριξη στα νέα παιδιά, τον χαρακτήρισαν ενορίτες της περιοχής.
Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Κυριακούλα Πανουτσοπούλου και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, την Δήμητρα, την Αθανασία και τον Βασίλη.
Η σορός του θα βρίσκεται στο ναό στην Αρόη από τις 7 το πρωί του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2016. Θα ψαλεί η Θεία λειτουργία, θα διαβαστεί το ιερό Ευαγγέλιο, όπως επιτάσσει το εκκλησιαστικό τυπικό ενώ η εξώδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Θα προεξάρχουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεσοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.
Επιμέλεια κειμένου - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ (http://www.thebest.gr/)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου