Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Τα Μερομήνια. Πρόγνωση του καιρού για τον Χειμώνα 2015 - 2016


Τα παραδοσιακά μερομήνια που βγαίνουν κάθε χρόνο τον Αύγουστο στην Ελλάδα και δείχνουν την τάση του καιρού τον ερχόμενο χειμώνα και καλοκαίρι. Η μετεωρολογία ως επιστήμη ορθώς δεν τα δέχεται ,ωστόσο θεωρείται και αυτό ένα από τα έθιμα πολλών χρόνων στην χώρα μας. Προφανώς για όσους τα πιστεύουν μπορεί να τα διαβάσουν αλλά όσοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει πρόγνωση καιρού καταλαβαίνουν την σημασία που έχουν...
Φθινόπωρο χειμώνας:
Σεπτέμβριος 2015 :
Με άστατο καιρό ,αρκετές βροχές και καταιγίδες θα μπει ο Σεπτέμβρης ωστόσο μετά τις 10 του μήνα θα βελτιωθεί ο καιρός ενώ προς τα τέλη του μήνα αναμένεται αρκετή ζέστη για την εποχή
Οκτώβριος 2015 :
Σχετικά ήπιος, ζεστός και άνομβρος δείχνει να είναι στην αρχή ο Οκτώβριο, ενώ μετά τις 10-15 θα μπει για τα καλά το Φθινόπωρο με πτώση θερμοκρασίας,νοτιάδες και αρκετές βροχές και καταιγίδες. Προς το τέλος του μήνα ενδέχεται να έχουμε αρκετό κρύο για την εποχή και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών.
Νοέμβριος 2015 :
Αρκετά κρύος και ψυχρός θα είναι ο Νοέμβριος στην αρχή με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά,ενώ από τις 15-20 του μήνα και μετά θα έχουμε ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος του μήνα.
Δεκέμβριος 2015 :
Με νοτιάδες,βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει το πρώτο 5ημέρο του μήνα ωστόσο μετά τις 10 φαίνεται να έχουμε απότομα κρύο σε όλη την χώρα με χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι το τέλος του 2015 ο Δεκέμβριος θα δείξει τα δόντια του με αρκετά χιόνια και κρύο.
από: weather-in-greece.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου