Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο ιερέας έριχνε βεγγαλικά στο Χριστός Ανέστη!

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών... με συνοδεία βεγγαλικών δια χειρός του πρωτοπρεσβύτερου τουΙ.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο κέντρο του Πειραιά!

Κοινώς, Ανάσταση υπερπαραγωγή επεφύλαξε το ιερατείο της ενορίας σε όσους πιστούς επέλεξαν τονΆγιο Κωνσταντίνο για να πάρουν ευλογία.

Μιας και το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό!!!

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία και στο βίντεο που ακολουθούν, ο ιερέας πετάει βεγγαλικά τη στιγμή ακριβώς που ψάλλεται το Χριστός Ανέστη!

Οι πιστοί από κάτω δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ξεσπούν σε γέλια...

Όπως και να έχει, πρέπει να τονίσουμε ότι τα βεγγαλικά και οι κροτίδες δεν είναι αυτά που συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου! Ούτε καν το ίδιο το γεγονός της Αναστάσεως δεν φανερώνει την ανάγκη ύπαρξης κρότου, θορύβου, φωτός... Ο Χριστός αναστήθηκε χωρίς κανείς να τον πάρει είδηση και όχι με τυμπανοκρουσίες. Και αυτό που ζητά από εμάς είναι την Ανάσταση της ψυχής μας και μόνο!

Για αυτό, επειδή και οι παραδόσεις και τα έθιμα καλά είναι, ας συνεχίσουμε να πετάμε όσοι θέλουμε βεγγαλικά και κροτίδες, όχι όμως να ταυτίσουμε την ιερή στιγμή της Αναστάσεως με αυτά. Όχι ο ιερέας που έχει νου και σώμα ταγμένο στην αναστάσιμη ακολουθία να ''δίνει παράσταση'' με βεγγαλικά! Αδικεί τον εαυτό του, αδικεί την ενορία του, αδικεί την ίδια τη θρησκεία μας.

Και για να μην είμαστε άδικοι, πρέπει να τονίσουμε ότι το έργο που πραγματοποιείτε στονΆγιο Κωνσταντίνο Πειραιά είναι πολυποίκιλο και σημαντικό.

Η λειτουργία των κατηχητικών σχολείων, η βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, η παρηγοριά στους ασθενείς και αδυνάμους, οι δεύτερες λειτουργίες-ακολουθίες για τους νέους κλπ κλπ φανερώνουν το έργο της ενορίας και των ιερέων.

Για αυτό ακριβώς θεωρούμε πως η συγκεκριμένη ήταν απλώς μια άτυχη στιγμή...

Χριστός Ανέστη!


Πηγή :http://www.piraeuspress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου