Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το αυτοκίνητο που «αναδιπλώνεται» στο παρκάρισμα!


Ερευνητές του ΜΙΤ σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών DENOKINN δημιούργησαν ένα επαναστατικού σχεδιασμού αυτοκίνητο. 
Το Hiriko Fold είναι ένα διθέσιο όχημα το οποίο -σε περίπτωση που ο κάτοχός του δυσκολεύεται να βρει θέση πάρκινγκ- μπορεί να αναδιπλώνεται ώστε να χωρέσει σε πολύ μικρό χώρο.

Το Hiriko Fold είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 130 χλμ. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για πάρκινγκ το όχημα «ανασηκώνεται». Η καμπίνα των επιβατών ανυψώνεται και οι πίσω τροχοί πλησιάζουν και σχεδόν ακουμπούν τους μπροστινούς. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σχεδόν στο μισό το μήκος του οχήματος, επιτρέποντας έτσι στον οδηγό να παρκάρει ευκολότερα.Το όχημα έχει επίσης δυνατότητα παράλληλης κίνησης των τροχών του. Αν, λοιπόν, υπάρχει μια θέση στην οποία το Hiriko χωράει, και μάλιστα χωρίς να αναδιπλωθεί, αλλά είναι δύσκολο να μπει εκεί με τις «συμβατικές» κινήσεις παρκαρίσματος, η παράλληλη κίνηση τού επιτρέπει να το κάνει εύκολα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το Hiriko θα βγει στην αγορά το 2013 σε μια τιμή που δεν θα ξεπερνά τις 15 χιλιάδες ευρώ. Πάρτε μια γεύση από το «αυτοκίνητο των ονείρων» στο ακόλουθο βίντεο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου