Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι...

«Έχει παρατηρηθεί πως ένα από τα αποτελέσματα της υπερβολικής καταπίεσης της εξουσίας είναι ότι οι λέξεις παραμορφώνονται στη σωστή κι απλή τους έννοια και χρησιμοποιούνται για να εκφράζουν το αντίστροφο της βασικής σημασίας τους».
"Οσκαρ Ουάιλντ "



  • Ο καπιταλισμός – σύμφωνα με τους κατόχους της εξουσίας - δεν είναι καπιταλισμός. Είναι η «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»...
  • Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ιμπεριαλισμός. Είναι «παγκοσμιοποίηση»...
  • Οι βομβαρδισμοί λαών δεν είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»...
  • Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»...
  • Ο πολιτικός, οικονομικός και στρατιωτικός στραγγαλισμός λαών και χωρών δεν είναι στραγγαλισμός. Είναι «εξαγωγή δημοκρατίας»…

*****
Λεξικό ΠΡΙΝ την 25/01/2015
  • Η απόλυση και η ανεργία δεν είναι ούτε απόλυση ούτε ανεργία. Είναι «εργασιακή εφεδρεία», «διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα»...
  • Η μισοανεργία δεν είναι μισοανεργία. Είναι «απασχολησιμότητα»...
  • Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι «εκ περιτροπής εργασία»...
  • Οι μίζες δεν είναι μίζες. Είναι «χορηγίες»...
  • Το κουκούλωμα της αρπαχτής, της λαμογιάς και της διαφθοράς, δεν είναι κουκούλωμα. Είναι «κάθαρση»...
  • Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι ξεπούλημα. Είναι «αξιοποίηση»
  • Η μετατροπή της χώρας σε ενέχυρο και σε υποθήκη δεν είναι ούτε ενέχυρο ούτε υποθήκη. Είναι «εμπράγματη εγγύηση»...
  • Οι ληστείες τύπου PSI δεν είναι ληστείες. Είναι «κούρεμα»...
  • Το «δεν πληρώνω», όταν το λέει το κράτος στον πολίτη, δεν είναι «δεν πληρώνω». Είναι «τακτοποίηση οφειλών εν αναστολή»...
  • Τα λουκέτα στα σχολεία, δεν είναι λουκέτα. Είναι «συγχωνεύσεις»...
  • Η αποδιοργάνωση των νοσοκομείων δεν είναι αποδιοργάνωση. Είναι«εξορθολογισμός»...
  • Η φτωχοποίηση του λαού δεν είναι φτωχοποίηση. Είναι «προσαρμογή»...
  • Η κινεζοποίηση των μισθών δεν είναι κινεζοποίηση. Είναι «ανταγωνισμός»...
  • Το χαράτσι δεν είναι χαράτσι. Είναι «τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών»...
  • Τα Μνημόνια δεν είναι Μνημόνια. Είναι «ευλογία»...

*****

Λεξικό ΜΕΤΑ την 25/01/2015
  • Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ιταμότητα των Σόιμπλε δεν είναι λυκοσυμμαχία. Και οι πρώην και οι νυν συνεχίζουν να την αποκαλούν«εταιρική σχέση»...  
  • Η αποικιοκρατική Δανειακή Σύμβαση δεν είναι, πλέον, «αποικιοκρατία». Είναι «γέφυρα»… 
  • Ο ΟΟΣΑ του νεοφιλελευθερισμού με τις «εργαλειοθήκες» του δεν είναι, πλέον, όργανο του νεοφιλελευθερισμού. Έγινε…«πολύτιμος τεχνικός συνεργάτης»...
  • Η επικίνδυνη δέσμευση των αποθεματικών των Ταμείων στο όνομα της ικανοποίησης τοκογλύφων και πιστωτών έπαψε να είναι επικίνδυνη. Έγινε… «εγγυημένη διαχείριση»...
  • Όσο για την τρόικα έχει εδώ και καιρό πάψει να είναι τρόικα. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή είναι…«θεσμοί» και κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο είναι «Brussels Group»…
  • το Μνημόνιο έπαψε να «ευλογία».  Έγινε κατά… 70% «καλό» και κατά 30%«τοξικό».
  • Η αξιολόγηση και την εποπτεία έγιναν «συνεργασία»...
από enikos


Ολλανδία - "Συνελήφθη" ο μπούφος - τρομοκράτης

Ολλανδία - Συνελήφθη ο μπούφος - τρομοκράτηςΟ μπούφος-τρομοκράτης που είχε σπείρει τον πανικό εδώ και έναν χρόνο στην πόλη Πούρμερεντ της βόρειας Ολλανδίας, καθώς εξαπέλυε αιφνιδιαστικές επιθέσεις και τραυμάτιζε τους κατοίκους στο κεφάλι, έπεσε τελικά στα δίχτυα ενός εκπαιδευτή γερακιών που κατάφερε να τον πιάσει ζωντανό.

Το πουλί, το μεγαλύτερο νυκτόβιο στο είδος του στην Ευρώπη - το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,80 μέτρο - είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 επιθέσεις στην πόλη αυτή. Πλησίαζε εντελώς αθόρυβα τους ανυποψίαστους περαστικούς και τους άφηνε αιμόφυρτους.

"Ο μπούφος αιχμαλωτίστηκε σήμερα από έναν εκπαιδευτή γερακιών. Είναι σε καλή κατάσταση και προς το παρόν παραμένει αιχμάλωτος, μέχρι να τον μεταφέρουμε στο κατάλληλο περιβάλλον",  ανέφερε ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Οι μπούφοι είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει την αιχμαλωσία τους. Ο δήμος του Πούρμερεντ πήρε ειδική άδεια για να οργανώσει το "κυνήγι" του επιθετικού πτηνού.

"Οι επιθέσεις γίνονταν όλο και πιο σοβαρές. Πολλοί άνθρωποι φοβούνταν να βγουν από τα σπίτια τους", σημείωσε ο δήμος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μπούφος περίμενε να πέσει η νύχτα για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του. Τον Φεβρουάριο, δύο μέλη ενός τοπικού αθλητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση ενώ έκαναν προπόνηση και ο ένας τους χρειάστηκε έξι ράμματα στο κεφάλι. Λίγο μακρύτερα, οι υπάλληλοι και οι ασθενείς ενός κέντρου για την αποκατάσταση αναπήρων είχαν δεχτεί τουλάχιστον 15 επιθέσεις.

Ως προσωρινό μέτρο, ο δήμος κατέληξε να συστήσει στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες κρατώντας ομπρέλα.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Κυριακή 08/03/2015, ο ετήσιος χορός του συλλόγου Πεύκου Καλαβρύτων

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο  Ετήσιος χορός  του Συλλόγου Πεύκου στο κέντρο διασκέδασης Έπαυλη Palace, στο Χαϊδάρι. 

Παρόλο που η κούραση της σκληρής καθημερινότητας για την αντιμετώπιση της κατασκευασμένης οικονομικής κρίσης, μαζί με τον παθογενή ατομικισμό, σπρώχνουν όλο και περισσότερο στην απομόνωση και άμβλυνση των διαπροσωπικών σχέσεων, αρκετοί ήταν οι συμπατριώτες και φίλοι του συλλόγου που παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση για να συνδράμουν με την παρουσία τους την προσπάθεια του προεδρείου.

Το κέφι και ο χορός άρχισε αμέσως μετά το σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου.








Εντυπωσιακές Φωτογραφίες από το καρναβάλι στη Δάφνη Καλαβρύτων




Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή πλήθους Δαφναίων, επισκεπτών και κατοίκων των γύρω χωριών, πραγματοποιήθηκε και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή της Αποκριάς το ονομαστό, πλέον, Δαφνιώτικο (Στρεζοβινό) Καρναβάλι, που διοργανώθηκε, από την Αντιδημαρχία της Δ.Ε. Παΐων, την κοινότητα Δάφνης, το Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας – Πειραιά, το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Δάφνης (ΝΑΟΔ) και είχε την αμέριστη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων.

Οι Δαφναίοι και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, που συμμετείχαν στα συγκροτήματα (γκρουπ) του Καρναβαλιού, με πολύ δουλειά, κέφι και πάθος και με χαρακτηριστική ευρηματικότητα, διαμόρφωσαν τα γκρουπ του καρναβαλιού, έτσι ώστε και να σατυρίζουν την πολιτική επικαιρότητα (το άρμα με τη συγκαυμένη ΤΡΟΪΚΑ) και να αναφέρονται στις πατροπαράδοτες ασχολίες των Δαφναίων (το άρμα με τους χωριάτες) και να έχουν τον ενθουσιασμό, τη χρήση και τα χορευτικά λικνίσματα των νέων και των μικρών παιδιών της Δάφνης (το άρμα με τις χαβανέζες και τα παιδιά με το γαϊτανάκι). Επίσης, προσφέρθηκαν στους θεατές σουβλάκια, φέτα από το Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και άφθονο κρασί.

Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσαν επίσης και τα δημοτικά τραγούδια που τραγουδούσε μια ομάδα (“ζυγιά”) Δαφναίων, με τη συνοδεία κλαρίνου και ταβλιού, και τα οποία, ξεσήκωσαν τους θεατές που άρχισαν να χορεύουν παρά τη δυνατή βροχή που, εν τω μεταξύ, είχε αρχίσει.

Μαζί, με το πλήθος των Δαφναίων και των επισκεπτών, το ονομαστό αυτό Δαφνιώτικο Καρναβάλι, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμος Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι, Παΐων Παναγιώτης Λάππας (που είχε και το συντονισμό του καρναβαλιού), Κλειτορίας Βασίλης Καρράς και Αροανίας, Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Αττικής, Καλαβρυτινός από τα Τριπόταμα Αλέκος Σταυρούλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ροδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δαφναίοι, Ανδρέας Παϊκόπουλος και Γιώργος Παναγόπουλος, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων Δάφνης, Σκοτάνης, Πάου, Νασίων, Πεύκου, Χόβολης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας – Πειραιά Άγγελος Καυγάς, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΔ Θεόδωρος Κόλλιας και πολλοί άλλοι.

Όλοι οι ανωτέρω επίσημοι, έδωσαν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες και συμμετείχαν στο ξέφρενο γλέντι, που ακολούθησε. Χαρακτηριστική και άξια συγχαρητηρίων, ήταν και η παρουσίαση του καρναβαλιού από το γνωστό Δαφναίο παρουσιαστή (speaker) Κώστα Σαϊτάνη, που με τον πρόσχαρο, γελαστό, ευρηματικό και χαρακτηριστικό, τρόπο που το παρουσίασε, ξεπέρασε ακόμη και… τον αείμνηστο Άλκη Στέα.

Την ξέφρενη ημέρα έκλεισε το πάρτι του ΝΑΟΔ στο "Κατώι" της Δάφνης
Και του χρόνου!!!!!!!

φωτογραφίες:Βάσω Μαλλή