Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση στην Βουλή από τον Νίκο Νικολόπουλο για το θέμα του Α.Τ.Κλειτορίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προς τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας με αφορμή έντονες φήμες καταργησής του.
Η ερώτηση Νικολόπουλου έχει ως εξής:

"Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Κλειτορίας, αφού, ύστερα από την παύση λειτουργίας όλων των άλλων δημόσιων Υπηρεσιών, σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται και κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού της Κλειτορίας.
Επειδή το Α.Τ. Κλειτορίας αστυνομεύει τους 3 πρώην Δήμους Αροανίας, Παΐων και Κλειτορίας, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στο Δήμο Καλαβρύτων, και πιθανή κατάργησή του θα καταστήσει πρακτικά αδύνατη την αστυνόμευση αυτών των περιοχών από το εναπομείναν Α.Τ. Καλαβρύτων, αφού οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες.
Επειδή η συνεχής παρουσία αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Κλειτορίας στις αυτές περιοχές συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην πρόληψη όσο και καταστολή σημαντικών εγκλημάτων.
Επειδή με τη πρόφαση ή την δικαιολογία της εξοικονόμησης χρημάτων, η οποία φυσικά γίνεται σε βάρος της ασφάλειας ή καλύτερα του αισθήματος ασφάλειας των ηρωικών κατοίκων που ζουν στα απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων.
Κατόπιν αυτών , ερωτάσθε:
1) Υπάρχει πρόβλεψη για παύση λειτουργίας του Α.Τ. Κλειτορίας σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα της ΕΛ.ΑΣ.;
2) Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του Α.Τ. Κλειτορίας; 
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος"

Πηγή: http://kleitorianews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου