Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Καλάβρυτα :Σάλος στη τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Ο δήμος αδυνατεί να το χρηματοδοτεί κάθε χρόνο...
Σάλος στη τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων με το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δημοτικό συμβούλιο, ο δήμος σκοπεύει να το μετατρέψει σε γραφεία για την Διεύθυνση του γραφείων του, κάτι που φυσικά προκαλεί έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, αλλά κυρίως από την τοπική κοινωνία.
Το Δημοτικό αυτό Μουσείο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, φιλοξενώντας στα εκθέματα του φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα των παππούδων και των πατεράδων των σύγχρονων κατοίκων της πόλης, ανθρώπων που θυσιάστηκαν από τους Γερμανούς ναζί, σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας σε όλη την Ευρώπη.
Ο λόγος μάλιστα, που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι δημοτικές παρατάξεις, αλλά και τα όσα φέρεται να είπε ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιώργος Λαζουράς, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε για το θέμα, είναι ότι ο Δήμος αδυνατεί να το χρηματοδοτεί κάθε χρόνο.  
Το όλο θέμα θα έχει συνέχεια στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που αναμένεται να γίνει παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, αλλά και του δημάρχου.
Πηγή :http://www.patrasevents.gr/article/190470-salo-sti-topiki-koinonia-ton-kalavriton-gia-to-mouseiou-tou-olokautomato
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου