Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ιστορικό Λεξικό της επαρχίας Καλαβρύτων

IMG_0207Αγαπητοί φίλοι, το πόνημα που για πάνω από 7 χρόνια πάσχιζα να δημιουργήσω, έφτασε στο τέλος του και έγινε βιβλίο.
Αποτελείται από 6 τόμους των 800 και πλέον σελίδων ο καθένας, δεν περιέχει φωτογραφίες και η ύλη του είναι συμπυκνωμένη, λόγω του όγκου της.
Περιλαμβάνει κατ” αλφαβητική ταξινόμηση: τα χωριά, τους οικισμούς και τα τοπωνύμια της επαρχίας. Λαογραφικά  και ιστορικά στοιχεία αυτών. Αγωνιστές του 1821. Μετανάστες στην Αμερική κ. λ.
Έχει τυπωθεί σε ελάχιστα αντίτυπα, δεν θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία και γι” αυτό όποιος ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί, παρακαλώ να μου αφήσει μήνυμα με τηλ. και διεύθυνση, στη φόρμα επικοινωνίας ή στο ηλεκτρ. ταχυδρ. tzathan@gmail.com.
Στην εθνική Βιβλιοθήκη (τμήμα ISBN) όπου κατέθεσα τρία σετ, μου είπαν ότι θα ταξινομηθεί μετά δύο περίπου μήνες, στο δε αναγνωστήριο δεν γνωρίζω πότε θα βρεθεί έτοιμο για χρήση.
Στα Καλάβρυτα, όπως με ενημέρωσαν, δεν υπάρχει Δημοτική Βιβλιοθήκη και δεν εύρισκα που να το στείλω ώστε να είναι προσβάσιμο στους Καλαβρυτινούς.  Με συμβούλευσαν να το στείλω στη βιβλιοθήκη του Λυκείου Καλαβρύτων, όπου και το έστειλα, με την ελπίδα ότι όταν παραληφθεί και γίνει αποδεκτή η προσφορά μου αυτή, θα έχει κάποιος τη δυνατότητα να το δει.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν σκοπό έχουν να σας δώσουν μία εικόνα του έργου. Επίσης δίδω σε φωτογραφίες τα στοιχεία του χωριού Σαβανοί και ενδεικτικά ένα ξεχωριστό λήμμα ενός αγωνιστή του 1821 καταγόμενου από το χωριό αυτό (σημειώνεται σε κόκκινο κύκλο).
Θ. Τζώρτζης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου