Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μια φωτογραφία που προκαλεί σκέψεις - Θαύμα ή «παιχνίδι» του φακού;


Ένας σταυρός εμφανίζεται μέσα στο πλάνο της μηχανής την στιγμή που ο ηρωικός πιλότος προσπαθούσε να σώσει τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου στην χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ριτσώνας και τις περιούσιες πολλών πολιτών.

Θεϊκό σημάδι; Παιχνίδι του φακού; Κάθε ένας θα δει αυτό που πιστεύει.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο blog evia--halkida.blogspot.gr και όπως υποστηρίζει ο φωτογράφος δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία.
Δείτε τη φωτογραφία στο dogma.gr (για μεγαλύτερη ανάλυση)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων στο Λειβάρτζι


Στη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Λειβαρτζίου χοροστάτησε την Κυριακή 18 Αυγούστου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. Στην πολυπληθή ακολουθία ιερέων που τον συνόδευε συμμετείχε και ο πρώην εφημέριος του χωριού π. Σόλωνας, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στο εκκλησίασμα.
Ο Άξιος Ιεράρχης κήρυξε το Λόγο του Ιερού Ευαγγελίου και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών του μακαριστού ιερέως π. Σωτηρίου Κλεπετούνα, επί πέντε σχεδόν δεκαετίες εφημερίου του χωριού και της πρεσβυτέρας Θεοδώρας. Ο Σεβασμιότατος μίλησε για την παρακαταθήκη του εκλιπόντος ιερέως, ενώ ο π. Γεώργιος Μπίρμπας εξήρε το έργο του παπα-Σωτήρη, καθώς και του Μητροπολίτη Αμβροσίου, του μακροβιότερου Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως μας.
Στην θεία Λειτουργία έψαλε ο Βασίλειος Ζήσιμος, διευθυντής της του Καλλιμανοπουλείου Καλαβρύτων.
Να σημειώσουμε το αίτημα των Λειβαρτζινών που έθεσαν προς τον ποιμενάρχη μας για την τοποθέτηση εφημερίου στο χωριό μας που προσωρινά εξυπηρετείται από τον Άξιο π. Άγγελο, που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Πηγή:kalavrytanews

Λεωφορείο της δεκαετίας του '80



Το αγαπημένο λεωφορείο της δεκαετίας του '80 με ...φυσικό κλιματιστικό, βαλίτσες στην...ράχη, μεγάλη "μύτη" και  "καμπούρα" με σκάλα στο πίσω μέρος , αλώνιζε  όλα τα χωριά μας. 
Στην φωτογραφία ξεκουράζεται στο σταθμό του ΚΤΕΛ στην πόλη των Καλαβρύτων.

πηγή:kalavrytanews