Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η πόλη των Καλαβρύτων


Τα Καλάβρυτα ιστορικά εμφανίζονται το 776 π.χ. με το όνομα Κυναίθη.Το όνομα φανερώνει την έφεση των κατοίκων για το κυνήγι. Η Κυναίθη τοποθετείται Ν.Α. των σημερινών Καλαβρύτων στο χώρο μεταξύ του εξωκλησιού του Αγίου Κωνσταντίνου και του Κάστρου. 

Το σημερινό τους όνομα που εμφανίστηκε με την φραγκοκρατία οφείλεται στις καλές και δροσερές πήγες που έτρεχαν μέσα και έξω από την πόλη.Είναι κτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα στη σκιά του Χελμού σε προνομιακή θέση γεμάτη από έλατα. 


Ο Δήμος Καλαβρύτων δημιουργήθηκε το 1944, με την απελευθέρωση της Ελλάδας, ως φόρος τιμής στα θύματα της σφαγής των Καλαβρύτων. Σήμερα έχει έκταση 531.797 στρέμματα (ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Αχαΐας) και 8.580 κατοίκους (απογραφή 2001).
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο 1700 μ. (Ξερόκαμπος), έως 2340 μ. (Νεραϊδόραχη).

Στην Επαρχία Καλαβρύτων μπορείτε να επισκεφτείτε πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου